Продукти:7 г суха мая120 мл. вода120 мл. прясно мляко600 г брашно1 ч.л. сол150 г захар325 г масло1 яйцесолПрочетете

...
Продукти:7 г суха мая120 мл. вода120 мл. прясно мляко600 г брашно1 ч.л. сол150 г захар325 г масло1 яйцесолПрочетете
Коментари Харесай

Оригинална рецепта за домашни френски кроасани с масло

Продукти:
7 г суха мая120 мл. вода120 мл. прясно мляко600 г брашно1 ч.л. сол150 г захар325 г масло1 яйцесолПрочетете още
Рецепта:

Брашното се пресява и се смесва със солта, захарта, мекото масло (около 25 г) и разтворената в 2/3 от водата квас. Всичко се омесва и при потребност се прибавя още вода. Тестото се покрива с фолио и се оставя да втаса за един час.

След това се размесва още веднъж, връща се в купата и се оставя за още един час в ледник.

Трети път се размесва и още веднъж се прибира в ледник за още половин час.

Останалото масло, още до момента в който е студено се разпределя сред два плата фолио. Разточва се с точилка. Тестото също се разточва. Разточеното масло се поставя в едната част на тестото.

Сгъването се прави по следния метод: стартира се от горната част, която не е покрита с масло и тя се прегъва върху маслото. След това се прегъва лявата страна към средата и най-после към другата 1/3 от тестото, като по този метод се захлупва. Разточва се на правоъгълник и тази техника още веднъж се повтаря.

Тестото се прибира в ледник за 30 минути, увито във фолио.

Отново се разточва и се прегъва три пъти по описаната техника. След това още веднъж се оставя да престои за 30 минути в ледник и финален път се прегъва. Тестото се оставя за една вечер в ледник или най-малко за един час.

Разточва се, до момента в който стане с дебелина към 3 мм. Изрязват се триъгълници, които се завиват от основата към върха във формата на кроасан.

Нареждат се в тава, покрита с хартия за печене и се оставят да втасат за към час и половина. След това се пекат на умерена фурна до златист тен.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР